Paraplys föreläsningar

Paraplys egna föreläsare är våra frivilliga som gärna kommer för att träffa er på er skola, fritidsgård, vårdcentral, socialkontor med mera. Vill ni boka oss är ni välkomna att höra av er till oss på: info@paraplyet.org

Våra föreläsare

Emelie Runnding

Föreläsare

för vuxna & barn

Emelie Hagström

Föreläsare

för vuxna

Odbor

Selma Koso

osnivač & predsjenik

selma.koso@paraply.org

Selma je studirala ljudska prava i psihologiju i trenutno radi kao operativni menadžer u skloništu za žene.

 

Već kao mala znala sam da želim da se bavim nečim što stvara pozitivnu promjenu za ljude. To je bilo tokom moje prakse u Indiji, gdje sam vršila istraživanja o odnosima između seksualnog turizma i seksualnog zlostavljanja djece, na što je došla ideja za Paraply. Saznavajući šta se dešava u svijetu paralelnim sa mojim, znala sam da ne mogu da nastavim živjeti u ovom svijetu, a da ne uradim nešto u vezi toga. Obično se kaže da ako se ne reaguje onda se prihvata. Pretpostavljam da je ovo moj način reagovanja. "

Jasenko Koso

Anela je studirala na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne  studije u Sarajevu.

 

"Tokom srednjoškolskog obrazovanja bila sam aktivna  članica na mnogim sekcijama u SOS centru u Sarajevu. Tu sam se prvi put susrela sa djecom koja su bila izložena različnim vrstama nasilja. Od tog momenta sam počela razmišljati o svom profesionalnom pozivu u budućnosti.

To je bio jedan od razloga zbog kojeg sam upisala Fakultet za kriminalistiku na kojem sam izučavala materiju vezanu za naslije.  Stečeno znanje usavršila sam u Paraply organizaciji i odlučila sam na ovaj način dati svoj doprinos u spriječavanju zlostavljanja djece."
 

Merima Koso

Sekretarica

Senira je studirala na Fakultetu Političkih nauka u Sarajevu,  odsjek Žurnalistika, smjer PR.

 

"Tokom četverogodinjeg studija bavila sam se istraživačkim novinarstvom na temu nasilje nad djecom. U tom periodu sam se povezala sa nevladinom organizacijom Paraply. Tako je počela naša saradnja koja i danas traje. Saznanja do kojih sam tada došla motivisala su me da  govorim o ovome problemu i da širim informacije u cilje prevencije nasilja, a posebno nasilja nad djecom."

paraply-bosnian-small_edited.png

Kontakt

  • White Instagram Icon

© Copyright 2018

design av Stefanny Castaneda